Fakültemiz Yüksek Lisans Öğrencileri Sakız Adasında Düzenlenen Sempozyuma Bildirileriyle Katıldı

06 Kas

Sakız Adasında düzenlenen beşinci yabancıotlar ve istilâcı bitkiler sempozyumuna fakültemiz yüksek lisans öğrencileri bildirili olarak katılmışlardır. Düzenleyicileri arasında üniversitemizin de yer aldığı Avrupa yabancıot Araştırmaları Derneği (EWRS) tarafından 10-14 Ekim 2017 tarihlerinde yapılan sempozyuma sadece Avrupa ülkelerinden değil Avustralya, Hindistan, İran gibi ülkelerden de katılımlar olmuştur. Öğrencimiz Deniz İnci; “Weeds and their control in lady palm nurseries (Palmiye fidanlıklarında yabancıotlar ve kontrol yöntemleri)” isimli sözlü bildirisi, Nurcan Büyükkurt; “Galium aparine Germination under different temperature (galium aparine'nin farklı sıcaklıklar altındaki çimlenmesi)” ve Şadiye Zambak; “A study on common ragweed biology in the Duzce Province of Turkey (Turkıyenın Duzce ilinde Ambrosia artemisiifolianın biyolojisinin arastırılması)” isimli poster bildirilerini sunmuşlardır. Öğrencilerin katılım masrafları EWRS bursu ile sağlanmıştır.