Tarım Öğretiminin 172. Yılı Kutlandı

11 Oca

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Tarım Öğretiminin 172. Yılı” kutlama töreni İstiklal Konferans Salonunda öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, tarımla ilgili Kamu ve Özel sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Her yıl 10 Ocakta kutlanan Tarım Öğretiminin yıl dönümü programı saat 09:00 da Üniversitemiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programa saat 10:00 da Üniversitemiz İstiklal Konferans Salonunda devam edildi. Sırasıyla, Fakültemiz Öğrenci temsilcisi Safa ÇELİK, Ziraat Mühendisleri Odası Düzce Şubesi Başkanı Hakan ÇETİN, Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun KABAOĞLU, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. İlhan GENÇ açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Programın konferans bölümünde ise, Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ “Geçmişten Günümüze Tarımsal Öğretim” başlıklı sunumunu yaptı. Ardından, Yeditepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı, Biyoteknoloji Enstitü Müdürü, Ar-Ge ve Analiz Merkez Laboratuvarları Koordinatörü Prof. Dr. Fikrettin ŞAHİN “Biyoteknolojinin Tarım, Sağlık, Endüstriyel Uygulama Alanları ve Sosyal Etkileri” isimli sunumunu yaptı.

Biyoteknolojinin ekonomik ve stratejik açıdan geleceğe yön verecek bir bilim dalı olduğunu belirten ŞAHİN, Ülkemizin de bu yarışın içinde olması gerektiğini belirtti. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin de bu alana yönelmelerini öneren hocamızın sunumu katılımcılar tarafından ilgi ve heyecanla izlendi.

Programın kapanış bölümünde Prof. Dr. Fikrettin ŞAHİN’e Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan GENÇ tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Fakültemizin eğitim ve araştırma faaliyetlerine katkılarından dolayı Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz, Yrd. Doç. Dr. Pınar GÖÇ RASGELE ye teşekkür belgesini Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ takdim etti. Başarılı ve heyecanlı geçen konferans fotoğraf çekimi ve ikili sohbetlerle sona erdi.