ZDBF-Farkındalık Günlerinin Sekizincisi Gerçekleştirildi

04 Haz

ZDBF-Farkındalık Günleri kapsamında iki seminer gerçekleştirildi. İlk olarak, Dr. Öğr. Üyesi Khawar Jabran’nın danışmanlığını yürüttüğü yüksek lisans öğrencisi Gönül Dursun "Domates Yetiştiriciliği, Yabancı Ot Sorunları ve Mücadele Yöntemleri" konulu sunumu yaptı. Sunumda, domates üretiminde ürün kayıplarının en büyük problemlerden birinin de yabancı otlar olduğunu belirterek mücadelesinde alternatif yaklaşımlar konusunda bilgilerini paylaştı.

İkinci seminerde, Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Zübeyde Filiz Arslan "Bitki Koruma Alanında GDO: Felah mı? Helak mı?" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Genetiği değiştirilmiş bitkilere neden gerek duyulduğu konusunda bilgi veren Dr. Arslan, GDO’nun Dünyada geldiği son nokta, GDO üretiminde ve tüketiminde Türkiye’nin durumu konusunda detaylı bilgi verdi. Konuşmanın sonunda olumlu ve olumsuz yönleri ile GDO ve etik kaygılar hakkında güncel bilgiler paylaşıldı.

Soru ve cevap şeklinde devam eden sunumlar, Dekanımız Prof. Dr. Sevcan Öztemiz’in teşekkür belgelerini takdimi ile son buldu.

ZDBF