Fakültemiz üç TÜBİTAK 2209-A proje desteği kazandı

19 Haz

Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yazlık danışmanlığında Bitki Koruma Bölümü III. sınıf öğrencileri TÜBİTAK 2209-A Üniversite Lisans Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 3 proje desteği kazandı.

“Herboloji (Yabancı ot bilimi) dersinin uygulamalı öğrenilmesini amaçlayan projelerde; öğrencimiz Mehmet KAVAK “Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesinde Yabancı Ot Türleri ve Etkileri”, Onur Can ULUTAŞ “Yaşayan Alan: Prusias ad Hypium Antik Kentinde Yabancı Ot Türleri” ve Ercan ÇÖPOĞLU “Meyve Fidanlık Alanlarında Yabancı Ot Türleri ve Etkileri: Düzce Merkez İlçe Örneği” başlıklı konularda grup liderleri olarak çalışmaları yürüteceklerdir.

Desteklenen projelerde yer alan konuların Düzce için ilk kez ele alınacağını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe YAZLIK, elde edilecek verilerin yayın ve yayım faaliyetleri ile bilim dünyasına kazandırılacağını, projelerin bilimsel girişimcilik sağlayacağını ve mezuniyet öncesi en az bir girişimcilik faaliyetinin öğrencilere farklı bakış açıları ve deneyim sağlayacağını” vurguladı.

Danışman hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.