Öğrencilerimiz Kamudaki Tarımsal Faaliyetleri Yerinde İnceledi

01 Kas

Öğrencilerimiz Kamudaki Tarımsal Faaliyetleri Yerinde İnceledi

Üniversitemiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yazlık danışmanlığında, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)'ne bağlı Aydın İncir Araştırma Enstitüsü’nü ve Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni ziyaret etti.

İlk olarak İncir Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret eden öğrencilerimiz, Enstitü Müdürü Selim Arpacı tarafından kabul edildi. Daha sonra Enstitü Toplantı Salonu’nda Mehmet Gülce ve Dr. Özlem Doğan tarafından öğrencilerimize Enstitünün kuruluşu, yapısı ve imkânları konusunda bilgiler verildi.  Yetkililer ayrıca Enstitü çalışma konuları arasında yer alan; incir ve kestane yetiştiriciliği, bitki sağlığı uygulamaları, hasat sonu fizyolojisi, tarım ekonomisi, toprak su kaynakları, biyolojik çeşitlilik ve genetik kaynaklar ile ilgili araştırma çalışmaları hakkında da önemli paylaşımlarda bulundu.

Ziyarette, öğrencilerimiz incir fidanlıkları, incir genetik kaynak bahçesi ve araştırma enstitüsünde yürütülen projelere ait deneme alanlarını da gezerek bitki sağlığı uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı elde etti.

İncir Araştırma Enstitüsü’nün ardından Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni ziyaret eden öğrencilerimize, Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nedim Doğan tarafından Fakültenin tanıtımıyla ilgili bilgiler aktarıldı. Sonrasında sınıf, laboratuvar, uygulama bahçeleri ve Adnan Menderes Çiftliği’ni gezdiren Prof. Dr. Mehmet Nedim Doğan, öğrencilerimizin tarımsal alanda merak ettikleri sorularını da yanıtladı.

Bu yıl Ziraat Mühendisi mezunu olacak öğrencilerimiz, ziyaretlerle tarımsal alanda hizmet veren kamu ve özel sektör temsilcileriyle bir araya gelerek meslekleri ile ilgili önemli bilgilere sahip olmanın heyecanını yaşadı.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yazlık; öğrencilerimize bu imkânı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz’e, mali destek sağlayan TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı Başkanlığı’na, misafirperverliklerinden dolayı her iki kuruma ve yetkililerine teşekkür etti.