Fakültemiz Sporcu Öğrencilerimizle örnek bir sosyal sorumluluk faaliyetine imza attı

27 Kas

“Her bir insan için, bir fidan dikin” temalı etkinlikte, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı ÇOKNAZ ve Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Korkmaz YİĞİTER, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya ÜNVER ve organizasyon grubu öğrencilerimiz ve her iki Fakültemiz mensuplarının katılımlarıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Fakültemiz Dekanı, Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ, Global Girişimcilik Haftasını kutladığımız bir haftada öğrencilerimizin böyle bir etkinliği organize etmelerinden büyük memnuniyet duyduğunu, oksijen kaynağı olan ağaçların saymakla bitmeyen faydalarının bulunduğunu, insanların ve diğer canlıların yaşamlarını devam ettirebilmesinde çok önemli görevler üstlendiğini ifade etti. Ayrıca,  küresel iklim değişikliğinin yanı sıra gelişen teknoloji ve sanayi ile birlikte insanoğlunun doğayı değiştirdiğini, biyolojik çeşitlilik, doğal dengenin korunması, sürdürülebilir olması ve gelecek kuşaklara temiz bir yaşama alanı sağlamak için ağaç dikmemizin çok anlamlı ve önemli olduğunun altını çizdi. Bir tek fidanın yaklaşık 100 insana yetecek kadar oksijen üreterek nefes olduklarını, şu an dikeceğimiz her fidan için gelecek nesillere bizlerin de birer nefes olacağımızın altını çizen Prof. Dr. ÖZTEMİZ,  organizasyonda emeği geçen başta Üniversitemiz Rektörlüğü olmak üzere, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı ÇOKNAZ, Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Korkmaz YİĞİTER, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya ÜNVER, organizasyon grubu öğrencilerimize ve emeği geçen tüm idari ve teknik personellerimize teşekkür etti. Prof. Dr. Hakkı ÇOKNAZ öğrencilerin bu şekilde organizasyonlar yapmasından memnun olduğunu ve bu tür organizasyonların kampüsümüze daha güzel bir çevre sağlayacağını ifade ederek katkı sağlayanlara teşekkür etti. Etkinlikte, Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin organizasyonlarının devam edeceğini dillendiren Doç. Dr. Korkmaz Yiğiter ise öğrencilerin hem faydalı işler ortaya koyacağını, hem de organizasyon süreçlerini tecrübe edeceklerini ifade ederek organizasyon grubu öğrencilerine teşekkür etti. Doç. Dr. Hülya Ünver ise fidan dikimi ile ilgili teknik bilgileri öğrencilerimizle paylaştı. Etkinlikte, öğretim üyelerimiz ve organizasyon grubundaki öğrencilerimiz 60 fidan dikimi gerçekleştirdi. Etkinlik, katılım belgelerinin takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.